Saltar a continguts

/UNZIP

Navegació

Menú principal

Històric EP02

 

CENTRE D' A R T TORRE MUNTADAS

 

 

 

 

 

Del 25 de novembre
de 2011 al 29 de gener
de 2012


Us recordem els horaris
d'obertura del Centre

De dimarts a dissabte de 16 a 20 h
Diumenges i festius d'11 a 14 h

   

 

 

 

EP.02 a elprat.tv 


 

"Etapa de potència" és un dels noms que s'usen per a denominar a un amplificador d'àudio, un aparell que es connecta entre allò que produeix un senyal sonor
(un reproductor, un instrument, etc.) i els altaveus que emeten el so i ens permeten escoltar-lo al volum adequat. El títol de l'exposició és doncs un joc de paraules que apel·la al propòsit d'amplificar el "senyal" de les propostes artístiques exposades augmentant-ne, metafòricament, el seu volum de manera que multipliqui la seva repercussió al territori, ja sigui des d'una vessant educativa o des del suport al teixit creatiu de la ciutat.

Inauguració, 25 de novembre de 2011

E.P.02 és la segona de dues exposicions sorgides d'una convocatòria pública i oberta de projectes de creació a la
Sala d'Art Josep Bages
per aquest 2011, d'aquesta manera les propostes que es poden veure a la sala no conformen una exposició amb una tesi única sinó que agrupa quatre projectes amb temàtiques, interessos i perspectives artístiques que no necessàriament coincideixen entre elles.

Malgrat això l'objectiu de l'exposició és el de posar-los en relació, no tan sols en el fet de reunir-los a la sala sinó també a partir d'un seguit d'accions que es realitzaran amb les diverses persones responsables de cada un dels treballs, l'equip de Torre Muntadas i persones convidades especialment per a l'ocasió (com ara els membres del col·lectiu Todojunto), activitats dirigides en cada cas a escolars, famílies i creadors i creadores visuals del Prat.

Senyal amplificat: Todojunto, dissabte 3 de desembre

Aquesta segona exposició d'Etapa de Potència 2011 reuneix instal·lacions corresponents a quatre treballs de joves artistes:
"Noves Històries de l’Art" és un projecte d'art i educació
d'Abel del Castillo (també becat enguany per la Sala d'Art Jove de la Generalitat de Catalunya) que, amb la col·laboració de
Paola Martínez
, s'ha portat a terme amb estudiants d'un institut de Vilanova i la Geltrú i de l'Escola d'Arts del Prat. Amb ells han reflexionat sobre aspectes problemàtics de l'art a partir de la creació conjunta d'unes animacions audiovisuals.

El col·lectiu format per Jordi Bari, Celia Marín, Juan Marín i
Pablo Martínez ha realitzat una instal·lació d'una gran potència simbòlica i poètica alhora que d'una gran complexitat tècnica, en la que una malla de petites llums vesteix la façana del Centre d'Art Torre Muntadas deixant llegir, mitjançant una plataforma de hardware lliure Arduino, el nom propi de molts pratencs i pratenques que d'aquesta manera es transformen en protagonistes de la "cara" que fa l'edifici durant aquest dies.

"De pratencs a Superherois" de Cristina Martín i Vanesa Martínez ens presenten alguns dels resultats d'una insòlita convocatòria en la que han obert un càsting per localitzar els súperherois del Prat (persones amb històries de vida singulars) i a partir de la qual han generat un imaginari propi del projecte i tota una sèrie d'accions de caràcter públic per difondre'l.

Finalment també completa aquesta exposició el treball en procés d'Erika Sànchez i Xavi Esteban que sota el títol "Màquines del temps" recull un gran nombre de documents audiovisuals domèstics o poc coneguts, que porten temps recopilant (i segueixen fent-ho), en un intent de reconstrucció o recuperació d’una història no oficial i no lineal del Prat de Llobregat. 


ACTIVITATS VINCULADES 
(TOTES LES ACTIVITATS SÓN GRATUÏTES
I CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA)

ART EN FAMÍLIA
TALLERS CREATIUS DIRIGITS A NENES I NENS
DE 4 A 8 ANYS ACOMPANYATS DE FAMILIARS

DIUMENGE 18 DE DESEMBRE DE 2011, A LES 11 H
A CÀRREC DE CELIA MARÍN
I PABLO MARTÍNEZ

DIUMENGE 15 DE GENER DE 2012, A LES 11 H
A CÀRREC DE CIA. MAR GÓMEZ

 


SENYAL AMPLIFICAT
SESSIÓ-WORKSHOP A PARTIR DELS PROJECTES DE L'EXPOSICIÓ DIRIGIDA A PERSONES INTERESSADES EN LA CREACIÓ VISUAL (JORNADES DE SUPORT A LA CREACIÓ 2011)


DISSABTE 3 DE DESEMBRE, A LES 11 H
TODOJUNTO
(RICARDO DUQUE) + TIENDA DERECHA (ENRIQUE DOZA)
ACTIVISME CULTURAL, PRODUCCIÓ I DIFUSIÓ ARTÍSTICA (WWW.TODOJUNTO.NET) (WWW.TIENDADERECHA.BLOGSPOT.COM)

 

DESCOMPRESSIONS
E.P.02

 
© /UNZIP - Arts visuals al Prat - -