Saltar a continguts

/UNZIP

Navegació

Menú principal

Històric 6+6 - Participants

 

6+6 [VISITES GUIADES] - Un projecte de creació entre El Prat i l'art emergent

|  INICI |  PARTICIPANTS  |  QUADERN DE BITÀCOLA  |  CMYKOG book  |  Vídeo  | + INFO  |   [Torna a l'històric]

 

Dídac Rocho
La seva principal ocupació és la il·lustració i el dibuix. La major part del seu treball són agrupacions imaginàries d'elements variats, que configuren d'alguna manera del seu imaginari personal, però també es dedica a registrar les seves pròpies vivències. Ja sigui en forma de còmic o de dibuix únic, sempre busca la part mes còmica de la realitat.

Begonya Garcia-Garcia
Desenvolupa la seva pràctica artística entre la intervenció, l'apropiació, el vídeo, la textualitat o la performance. Des d'un punt d'inici contextual, desenvolupa discursos a partir de pensaments hegemònics culturals locals. És per això que evidencia els comportaments generats en la societat contemporània d'una manera molt explícita, interpel·lant a l'espectador cap al ridícul, l'absurd o l'incoherent.


Silvia Martos
Formada en grau d’Art/Disseny amb especialització en Tèxtil i Pintura de l’Escola Massana, el seu treball uneix les arts plàstiques i l’art tèxtil (en tant que espai -tèxtil llar- , i cos -moda i disseny de vestuari per espectacles-) amb la finalitat de transformar, investigar i aplicar formes i textures que alterin aquests dos mitjans. Fusionant així art i disseny, crea nous conceptes inspirats en la natura, la història, la humanitat i el món que ens envolta, donant lloc a peces artístiques tèxtils i pictòriques que contenen una història, una ànima.

Andrea Vicente
Dins el seu treball d'escultura tèxtil s'estableixen codis entre el vestuari i la instal·lació. Investiga el propi procés de creació, així com la fisicitat que cobra l'obra a partir d'orígens immaterials. Dins una estètica del mínim realitza una cerca d'emocions que provoquin alhora atracció i rebuig.


Laura Quinto
És periodista de formació i la fotografia o l'audiovisual són recursos per explicar històries.
Ha presentat diferents exposicions 'Se l'han quedat els xinos!' (2012), guanyadora de la Beca Fotografia i Societat del Centre Cívic Jardins de la Pau, 'Geografies quotidianes', un reportatge sobre la tercera edat, i prèviament havia participat en el projecte i l'exposició col·lectiva Gallum Gallum (2010).

Alfonso Fernández
Situa la seva pràctica artística en el context actual mitjançant diverses eines que l'ajuden a explorar i posar en pràctica els mecanismes que conformen la realitat. A través d'ella, construeix ficcions, s'apropia, recontextualiza, tergiversa i reconfigura mitjançant dispositius que tracten d'alertar sobre el paper del propi espectador i evidenciar els components de poder que operen i s'articulen sobre les nostres subjectivitats.


Albert Buisan
Dissenyador gràfic i creatiu publicitari, treballa la il·lustració, la fotografia, o el street-art, entre d’altres disciplines, com a eines al servei de les idees. Busca la que més s’adeo el millor suport per a cada cas. Per exemple, recentment, va recórrer al fotoperiodisme dins el marc del projecte Frigografies (www.frigografies.net) per a realitzar un apropament a l’univers simbòlic de tot allò que es penja a les portes de les neveres. Un punt en comú dels projectes més personals és potser l’aproximació a elements, objectes o actituds quotidianes des d’un punt de vista lateral per tal de redescobrir el que ens envolta.

Marla Jacarilla
És llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. Desenvolupa la seva obra artística entre el videoart, la performance, la fotografia i la literatura. Ha col·laborat amb diverses revistes (des de 2008 és redactora de la revista de crítica i anàlisi cinematogràfica Contrapicat) i en l'organització de diversos festivals. Va ser artista convidada al Centre d'Art Contemporani Piramidón (Barcelona, 2010). En l'actualitat cursa el Màster de Produccions artístiques i recerca de la UB.


Montse Mayol
El seu treball es basa en el dibuix i la il·lustració. Durant la seva infantesa va assistir com a alumna a l’Escola de Dibuix i Pintura del Prat de Llobregat. La part més tècnica de la seva formació en Arts Gràfiques la realitza als Salessians de Sarrià; i la part més creativa composada per estudis d’il·lustració, a La Llotja (Avinyó), i estudis de dibuix, a la Facultat de Belles Arts. En el camp professional, ha il·lustrat per a editorials com Ramdom House Mondadori (Lumen) i La Buganville, i per a revistes com Clara, o InStyle, i ha estat premiada en diverses ocasions. Actualment és professora de dibuix i còmic a l’Escola d’Arts del Prat.

Ilaria Mauro
Treballa a partir de la quotidianitat. El seu punt d'enfocament, en concret és el món alimentari: el menjar en relació amb el cos, la societat, la cultura, els rituals. És part essencial en la vida de l'home, i esdevé vehicle de comunicació, element sinestèsic i simbòlic. Darrerament està explorant més a fons la quotidianitat en relació al món femení, analitzant i reinterpretant successos. La fotografia, la instal·lació, la performance, la utilització de l'espai, la cura pels detalls, la sinestèsia i el contacte amb l'espectador són alguns dels elements que configuren la seva obra.


David Faure
El seu treball pot ser un acostament a una traducció per mostrar diferents formes de veure la realitat i aspectes concrets de la mateixa (sensacions / records / pensaments / inquietuds / divagacions / improvisació / errors, encerts / camins / serenitat). Aquest acostament és gairebé simultani en algunes ocasions. En altres, és una mostra concreta de moments que van quedar amb el temps en forma de pòsit. Capes que s'han anat sumant. Recorreguts creatius com acte necessari, com a forma primària de moure’s per la quotidianitat.

Cecilia Segura
Durant els últims anys ha desenvolupat un projecte artístic multidisciplinari basat en la preocupació per l'espai, el temps, el moviment i l'energia. S’inspira directament en el paisatge contemporani, en l'estètica de les grans àrees urbanes i en els mitjans de comunicació, on predominen les formes vertiginoses, els colors vibrants i la presència constant de llum. Es tracta d'una recerca personal de la bellesa que fluctua entre l'arquitectura, l'esfera dels mass media i les formes de la naturalesa. Les seves obres reflexionen sobre el divergir espai-temporal. En un univers laberíntic, ple de trames, ombres i reflexos, les seves peces funcionen com a metàfores del vertigen provocat per l'acceleració, la repetició en sèrie, la sobre-informació i el consum extrem.


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© /UNZIP - Arts visuals al Prat - -