Saltar a continguts

/UNZIP

Navegació

Menú principal

Art en Família 2013

 

Art en família

                                                                                                                     Disseny: Purificación Hernández

Art en família

Un cicle d’activitats adreçat a totes aquelles famílies amb nenes i nens entre els 4 i 8 anys que vulguin compartir amb nosaltres, al Centre d'Art Torre Muntadas, un matí de diumenge diferent on jugarem, experimentarem, reflexionarem i ens divertirem amb l'art i tot el que l'envolta d'una forma lúdica i oberta.

Activitat a càrrec de l’artista i educadora pratenca Montse Sans que constarà de 7 sessions repartides al llarg de 2013 els tercers diumenges de mes a Torre Muntadas de 12h a 13:30h

A cada una de les famílies participants se'ls entregarà un "àlbum familiar" que portarà a cada sessió i en el que anirem fent un recull de les activitats. A partir de la segona sessió, 30 minuts abans de que comenci l'activitat, cada família trobarà fotografies de les activitats anteriors, de manera que les puguin agafar per enganxar-les al seu àlbum, així com material per omplir-lo d'escrits, dibuixos, etc.

Al final de cada sessió, farem una valoració en grup de què ens ha semblat l'activitat: si ens ha agradat més o menys, quedarà reflectit en un mural que farem entre tots i que es podrà veure sempre a la recepció de l’espai /UNZIP de Torre Muntadas.

Sessions d'Art en Família 201317 de febrer:
Construïm un centre d'art de cartró!

Què és un Centre d'art? Què hi passa dins? Com son les persones que hi podem trobar relacionades amb ell? Investigarem tot això i ens construirem el nostre propi centre d'art amb caixes de cartró.

 
17 de març:
Jo també sóc un artista!

Com imaginem què és ser un/a artista? quines persones es dediquen a això? què fan? son molt diferents de la resta de persones que coneixem? Podríem nosaltres, fins i tot, ser artistes? Plantejarem aquests i altres enigmes i ens posarem en la seva pell, sent artistes per un dia.
21 d'abril:
On posem la nostra escultura?

Parlarem de totes les escultures que trobem pel carrer i a les que estem tan acostumats però que si ens hi parem a pensar, potser no són tan habituals a tot arreu. Construirem la nostra pròpia escultura i la situarem als carrers del Prat.
19 de maig:
L'hora dels sentits

On s'ha dit que l'art només es pot experimentar mitjançant la vista? Nosaltres aquí jugarem amb tots els nostres sentits, per veure d'una altra manera les obres d'art.
16 de juny:
Un mural immens!

Posat la bata i les sabates que es poden embrutar perquè anem a pintar entre tots un mural immens! I ho farem ballant i jugant amb el nostre cos. Un treball col·lectiu entre totes les famílies que ens acompanyin.

 
20 d'octubre:
Toca-toca!

Veurem com ha anat canviant el nostre poble mitjançant l'evolució que han patit les façanes dels edificis que ens envolten. A més, les tocarem per descobrir les seves textures. Com son?: rugoses, suaus, fresques? Toca-les totes i digues que sents!

 
17 de novembre:
Com és el meu Prat? (Haiku visual)

Al Japó, una de les formes de poesia més antigues que hi ha és l'anomenada Haiku. Aquests poemes estan formats per tres versos sense rima que acostumen a parlar de la naturalesa. Nosaltres farem la nostra pròpia versió del Haiku, sent aquest visual i no escrit, parlant de la naturalesa del Prat: les pedres de la pineda, la sorra del parc on juguem després de l'escola, les petxines de la platja... tots aquests elements seran els que composaran el nostre "poema visual" del Prat.

 

 
© /UNZIP - Arts visuals al Prat - -