Saltar a continguts

/UNZIP

Navegació

Menú principal

#SUCRET18

 

#SUCRET 2018[] Descarrega't el Programa Convivències espacials 2018CONVIVÈNCIES ESPACIALS - Jornades #Sucret18


Com es crea un univers? Cap a on es projecta? Com s'expandeix?
Les “Convivències espacials” són una experiència de creació i formació col·lectiva. Un programa d’accions i reaccions futures amb la generació d'intervencions efímeres i una publicació de creació conjunta de l’experiència.

La proposta és entrar en l’imaginari simbòlic del cosmos i la nit. La nit com un temps obert a possibilitats creatives, un espai al que se li desdibuixen els contorns per deixar pas a altres indrets de la topografia imaginària, de límits més imprecissos i habitables des d'un cos en un estat diferent de percepció.

Aquestes jornades nocturnes proposen fer nit al centre d'art per investigar i invocar col·lectivament la potencialitat d'un esclat creatiu, els afectes i les diferents realitats temporals i espacials. Accions, recorreguts, atmosferes, fotografies de viatges espacials, l'observació del paisatge celeste com el primer espectacle cinematogràfic i la possibilitat d'un encontre amb altres.

Els continents i continguts de la nit, els moments creatius del son i de la vigília, així com el trencament de lògiques enfocades a la productivitat, són també objectius d’aquesta trobada.

El Prat és el punt més remot de la terra; o és el centre? Quants centres existeixen? Treballarem amb la visió que el context es configura com un cosmos, un univers del que formem part i en el que s’entrecreuen les òrbites de diferents entitats: artistes, creadors, equipaments culturals, espais, idees, objectes.Comptarem amb la col·laboració de Teresa Rubio i Rafa Castañer, mediadors culturals, especialistes en educació artística i creadors que investiguen i exploren les possibilitats d'aprenentatge i desenvolupament a través de l'art. l·lustren, dibuixen, pinten, fan animació, còmic i performance per explicar i explicar-se.Programa interplanetari

El programa comporta accions individuals i col·lectives de situació, reconeixement de persones i llocs i explosions creatives de diferent intensitat que ens posaran en òrbita per expandir propostes.

Les jornades tindran lloc l'11 i 12 del de maig, començaran a les 19h de divendres al Centre d’Art Torre Muntadas i finalitzaran a les 13.30h de dissabte al Centre Cívic Jardins de la Pau. 

Cal inscripció prèvia: unzip@elprat.cat / Preu: 8 € (inclou activitat, allotjament a MuchaMasia, sopar i esmorzar) - Places limitades. 

*Algunes activitats seran obertes a públic general fins a completar aforament; estigueu pendents del programa a través de la nostra web i xarxes socials.Què són les 'Convivències espacials'?

Un formar-se fent.
Un lloc de trobada.
Una pràctica artística de convivència.
Un espai on teixir constel·lacions.
Un generar una comunitat d’aprenentatge significatiu.
Un fer visible l’estructura creativa i cultural de la ciutat.
Un posar en marxa alguna cosa plegats.
Un afectar i deixar-se afectar.
Un espai on descobrir i compartir eines, recursos, maneres de fer.
Una explosió, un moment àlgid, una olla a pressió, un impuls, un aquelarre, una bogeria.
Un acompanyar-se en les preocupacions, anhels, dificultats, motivacions.
Un reconèixer el potencial d’allò quotidià i els recursos propis i immediats.
Un posar el context del dret i del revés i jugar-lo.
Un qüestionar i expandir la idea de centre.
Un apropar-se a l’art des dels afectes, els objectes, els sentits, l’experiència, el cos.
Una experiència que es converteix en coneixement.
Un moment de reflexió pràctic, creatiu, afectiu i relacional.
Un present intensificat que agafa del passat i es projecta al futur.
Un ritual generatiu de creació col·lectiva.
Un prendre la temperatura al teixit cultural i creatiu del lloc..
Un viatge galàctic, còsmic, atòmic.
Un veure’s en situació.Llançament espacial - Com ho farem?

A través de l'imaginari del cosmos i de la nit per desplegar associacions, situacions, projeccions pròpies de la pràctica artística.
Pensant en mètode científic com una manera de fixar un interès i un marc d’actuació.
Amb dinàmiques que generin encontres i facilitin l’intercanvi: taules, ambients, detonants.
Amb un tipus de formació no acadèmica, aplicada i vivencial.
A través d’un ambient acollidor, de confiança i respecte que integri la cura i els afectes.
Amb el reconeixement del que ja hi ha (en cadascú i al context), del que cadascú aporta com a creador/a i tots com a coneixement col·lectiu.
Per diferents itineraris, portes d’entrada, espais, maneres de fer que consideren idiosincràsies diverses, identitats múltiples i la riquesa del lloc.
A partir del jugar a ser altres per esdevenir un amplificat.
Amb un temps dilatat per a l’experimentació.
Amb la complicitat de referents artístics, la sorpresa, el joc, el misteri.
Mitjançant exercicis creatius de diferent intensitat.
Amb alegria, convicció, ganes de fer i des del plaer.
Amb la guia de preguntes clau.
Des de l’escolta activa, la flexibilitat i la improvisació.
Des del cos, a l’espai, fent.
Amb la producció d’una obra.
En comunitat.
Amb honestedat, risc, dubte i il·lusió.
Amb un ritual: adoptarem la força d’un moment significat i propiciarem la mirada atenta.#Sucret són jornades de suport a la creació dirigides a totes aquelles persones que tenen interès en la pràctica artística. L’objectiu de les jornades és oferir recursos per a artistes i creadors, des d’aspectes més pràctics a conceptuals o teòrics.

/Unzip és el dispositiu que desenvolupa el programa d'arts visuals de l'Ajuntament del Prat. El conformen el Centre d'Art Torre Muntadas, els Centres Cívics Jardins de la Pau i Sant Jordi Ribera-Baixa, amb la col·laboració de l'Escola d'Arts del Prat.

 
© /UNZIP - Arts visuals al Prat - -