Saltar a continguts

/UNZIP

Navegació

Menú principal

A TAULA!

 

A Taula!
  [Torna a l'històric]

Projectes LAB
A TAULA!, un procès de Laia Ribas Valls

Del 3 de març al 9 d’abril de 2017
Sala d'Art Josep Bages. Centre d’Art Torre MuntadasEl projecte A TAULA! de Laia Ribas Valls* concep la Sala d'Art Josep Bages com un espai d'experimentació i assaig. El punt de partida és un fet tan quotidià com el d'asseure's al voltant d'una taula i compartir a través del fet de menjar plegats, una experiència de relacions personals, relats i intercanvis informals de coneixement.
Com a part dels projectes LAB d’engany, A TAULA! converteix el Centre d’Art en un lloc de trobada, tot posant en contacte agents del teixit cultural, educatiu i associatiu de la ciutat al voltant de la taula parada per menjar. Així doncs, l'àpat, la conversa i la sobretaula compartida, amb l'ajuda d'una sèrie d'objectes elaborats per l’artista i tot plegat amanit amb petites accions i intervencions realitzades pels comensals, serà la matèria primera a partir de la qual s’anirà transformant l'espai expositiu.

Amb la complicitat de diferents col·laboradors i iniciatives, l'artista organitza dos àpats amb dues accions diferenciades: una primera, de caràcter més íntim, acotada a un nombre concret de persones i una segona, sobretaula oberta al públic.

Durant el projecte, l’artista converteix la sala en un taller en el que construeix i reelabora els objectes, rastres i impressions dels participants als àpats, i convida els visitants de l’exposició a conversar amb ella i deixar empremta dels seus records al voltant d’una taula.Inauguració, 3 març 2017
*
Laia Ribas Valls (El Prat de Llobregat, 1987) Artesana artista.
Es forma en arts aplicades a Barcelona, Finlàndia i Suècia on realitza el màster CRAFT! al Konstfck University College of Arts Crafts and desing. La seva obra se centra en l’elaboració d’objectes estretament lligats al cos, com ara la joieria, i a la interacció amb aquest a un nivell més aviat intim i personal. El seu treball oscil·la entre la joieria artística i l’objecte, ambdós entesos com a suport artístic.
Participa en diverses exposicions col·lectives com: El Múltiple en lʼArt, Sala Busquests. Escola Massana, Barcelona (2008). Imagine Book, Plaça de Sant Just, Barcelona (2009). Taking Space, Estocolm, Suècia (Març 2016). Konstfack Graduate Spring Show. Estocolm, Suècia (Maig 2016). El seu treball també es pot trobar en publicacions com: Imagine book exhibition catalogue. Associació ILDE (2009).CRAFT! Catalog. Autoedició, Estocolm, Suècia (2016).
En el seu darrer projecte, A Taula!, va un pas endavant i treballa en la relació entre l’objecte, el subjecte i l’espai en que aquests es troben. En una recerca cap a noves maneres d’entendre els rols que es desenvolupen entre artista, objecte d’art, espai i espectador.
ACTIVITATS

TALLER + ÀPAT 1: dissabte 18 de març a partir de les 10 h
Participants: agents del projecte Modulacions La Paraula. Pràctiques artístiques i escola (Institut Escola del Prat; Escola Pepa Colomer; INS Baldiri Guilera; Escola d'Arts del Prat; Biblioteca Antonio Martín; Pràcticums del Màster d'Arts Visuals i Educació: un enfocament construccionista, Universitat de Barcelona, Facultat de Belles Arts; Equip /UNZIP Arts Visuals; Joan Ivern + convidats externs al projecte)

SOBRETAULA: a les 16 h

Oberta al públic amb inscripció prèvia.

ÀPAT 2: divendres 31 de març a les 20 h

Participants: diferents projectes i col·lectius de dones de la ciutat

SOBRETAULA: a les 21.30 h
Oberta al públic amb inscripció prèvia
CLOENDA-VERMUT: dissabte 8 d’abril a les 11.30 h
Conclusions del projecte amb els participants + vermut-celebració

DURANT L’EXPOSICIÓ
L'artista serà present a l'exposició els dissabtes d'11 a 14 h i els dimecres de 16.30 a 20.30 h


Amb l’acompanyament de: Nyamnyam

Nyamnyam és una plataforma que té com a objectiu promoure la creació, la reflexió, l'intercanvi de coneixement i la cultura creant estratègies de participació i interacció per respondre a la necessitat de generar diàleg. Utilitzem dinàmiques i eines pròpies de la creació artística per plantejar intervencions col·lectives que creen relacions horitzontals i ens situïn a tots en un mateix pla d'acció. Fomentem la relació entre les diverses formes d'art i el menjar com a element vehicular per crear situacions que ajudin a dinamitzar i crear noves maneres de relació i contacte entre el teixit social. D'aquesta manera, pretenem aprendre noves dinàmiques i crear sinergies que poden re-activar o repensar la nostra manera de viure, crear i menjar. Creem i conceptualitzem els nostres propis projectes a més de col·laborar amb diferents organismes, associacions o col·lectius per desenvolupar projectes en comú.

http://www.nyamnyam.net/


Col·labora: Consell de les Dones del Prat

 
© /UNZIP - Arts visuals al Prat - -