Saltar a continguts

/UNZIP

Navegació

Menú principal

MEDIACIÓ

 

Projecte de mediacióQUÉ BONITO AMOR

Compartim altres formes d'intimitat, art i ciutat!

Qué Bonito Amor és el projecte de mediació d'/Unzip; connecta persones desconegudes i conegudes-no-tan-conegudes que tenen interès en l'art i els processos creatius amb l'objectiu de conformar una xarxa afectiva de suport a la creació i convertir les diferents intensitats i sensibilitats en propostes concretes.

L'experiència Qué Bonito Amor proposa un punt de trobada entre diferents agents vinculats a les arts visuals: artistes, professionals de l'àmbit cultural, persones interessades en l'art i ciutadania en general, per compartir idees i projectes, interessos i afinitats artístiques, iniciatives culturals i dubtes existencials; així com un espai per discutir línies d'actuació i mediació relacionades amb les diverses pràctiques artístiques i culturals.

S'organitzen cites a cegues en espais íntims de trobada per repensar el programa d'arts visuals i obrir noves línies de suport a la creació amb l'objectiu de fer créixer i articular el teixit artístic i creatiu del territori. El que passa en el marc d'aquestes cites és determinant en la conformació del programa d'arts visuals i de determinats afers culturals de la ciutat.

Al llarg de l'any, van confluint diferents formats de trobada: les cites a cegues, els espais Hivernacle i la jornada de celebració Llavors, llavors. Són moments de reconeixement, connexió, de fer visibles les relacions que construïm i, en definitiva, oportunitats per a l'encontre de maneres i llocs.

Les cites a ceguesUn dia, a una hora i lloc convinguts, citem dues persones o un petit grup per viure una experiència performàtica en la que trobar complicitats amb persones i llocs. L'equip d'/Unzip acompanya abans i després de la trobada, que pot tenir una durada màxima d'una hora. Mentrestant, es deixa que en aquest espai de temps s'obrin possibilitats sense intervenció per part de l'equip però amb l'ajuda d'alguns elements sorpresa.

Són encontres directes amb idees, persones i energies diverses. Un moment per expressar dubtes, somnis i inquietuds i compartir-les amb altres, per desplegar sabers, recursos i visions i tornar a casa re-enamorades de vosaltres mateixes, de les altres i els llocs que habitem.

És l'amor transformació? Quines altres formes d'amor practiqueu? Pot ser una conversa una performance? I una pràctica artística? Pot ser l'art una forma diferent d'amor?

Contacteu-nos!

Si sou curioses i voleu participar, escriviu-nos perquè puguem formar parelles o petits grups i digueu-nos quin dia i a quina hora us voldríeu citar, també podeu indicar una franja horària o la temporada que us vagi millor: unzip@elprat.catHivernacle

Espais de relació per aprofundir en temàtiques i accions d'interès que sorgeixen a les cites a cegues. Es distribueixen al llarg de l'any, en formats i extensions diversos, segons les necessitats concretes del context artístic i cultural o dels projectes en curs del programa d'arts visuals.

Sovint, esdevenen moments de trobada per pensar plegades, iniciar alguna idea, transitar algún procés amb altres, practicar juntes, posar-se en contacte amb agents culturals de diferents contextos permeables a les pràctiques artístiques i col·laboratives.

També són espais d'aprenentatge on es posen en comú les eines i bagatges amb els que treballa cadascú en un entorn que propicia les condicions per trobar solucions a temes que preocupen i ocupen.Llavors, llavorsJornada festiva de presentació del programa d'arts visuals arrel de l'experiència Qué Bonito Amor. Propiciades per aquest projecte, tenen lloc cites a cegues en diferents indrets del Prat on ens coneixem persones connectades amb l'art i la creació, professionals de l'àmbit cultural i curioses en general. En aquests encontres, es comparteixen idees, interessos artístics, es discuteix sobre art i pràctiques artístiques, iniciatives culturals i es manifesten dubtes i inquietuds en espais íntims de trobada.

Anualment es comparteix part de l'experiència en un dia de trobada, principalment a través de la visualització de com va afectant al programa d'arts aquesta manera d'entendre l'art, l'amor, la comunitat i la mediació. En aquestes trobades globals es fa visible la xarxa de persones que s'han anat connectant i es revitalitza la relació a través de la revisió crítica i propositiva de temes d'interès per a aquesta comunitat mitjançant intervencions artístiques, dinàmiques relacionals, presentació de les línies d'acció d'/Unzip i propostes de continuitat dels projectes del programa d'arts visuals.

Més veus i més decisions compartides

Busquem formes de fer que ens portin a compartir de maneres insospitades, imaginar relacions i futurs possibles en un ecosistema artístic i cultural divers, transversal i comunitari on s'estableixin dinàmiques horitzontals i on qualsevol persona és un agent cultural amb capacitat d'accionar i millorar un context.

La creació també és buscar connexions, establir ponts entre persones, idees i llocs aparentment no connectades, crear un ecosistema de relacions on les pràctiques culturals siguin més sostenibles, permeables i pensades com un bé comú.

És l'amor transformació? Pot ser l'art una forma diferent d'amor?

QUÉ BONITO AMOR Festa Llavors, llavors, 17|NOV|2018

 
© /UNZIP - Arts visuals al Prat - -