Saltar a continguts

/UNZIP

Navegació

Menú principal

Històric Marta Mouns

 

La forma del no olvido - Marta Mouns
[Torna a l'històric]


 Del 18 de desembre 2015 al 31 de gener 2016
 Inauguració: 18 de desembre, 19.30 h
 Taula rodona i debat obert: 30 de gener 2016, d'11 a 13 h
 
Tancat els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2015,
 i de l'1 al 6 de gener, ambdós inclosos.

Aquesta exposició és el resultat del projecte seleccionat en la modalitat de Projecte expositiu de la Convocatòria d’arts visuals /UNZIP 2015.

Procés d’acompanyament a càrrec de:
Viajelogía (Santiago Vélez i Erika Börjesson), Penélope Cañizares, Lídia Montero i Lluc Mayol.


Marta Mouns (Barcelona el 1993 i amb residència al Prat de Llobregat).
Actualment acaba de finalitzar el grau de Belles Arts i treballa com a professora de pintura a la Fundació Catalana per la Paràlisi Cerebral.
Recentment ha participat a Starter de projectes 2015 - E.P.05, íntim i personal (/UNZIP 2014-2015) i ha estat seleccionada per l’edició 2015 de l’exposició Sense Títol (Universitat de Barcelona) en la que es mostren els millors treballs de final de grau en cada disciplina.

La forma del no-olvido parla sobre una quarta forma d'oblit obviada per l'antropòleg Marc Augé. Aquesta forma se centra en l'oblit incomplet, aquell oblit contradictori al que aferrem els nostres records en el més profund del nostre ésser i, malgrat l'esforç i de l'horror, ens neguem a deixar volar.

Inauguració, 18 de desembre 2015
Obres
:

CENIZAS
2015Tota persona relacionada amb el món artístic passa per moments de transició de la seva obra. La seva etapa anterior pot convertir-se en una càrrega pesada que impedeixi continuar creant cap amunt. El desig de desprendre's d'alguna cosa, amb prèvia documentació, passa a formar part de la contradicció d'oblit no-complet, de no oblit.

(En aquesta obra l'espectador pot intervenir portant-se part de les cendres d'incineració pictòrica passada en capsetes de fusta, ajudant a l'artista i passant la càrrega, d'una urna a una altra.)ESQUELETO
2015Fins a la persona més radical del planeta conserva un petit record físic del que va poder ser i no fou. Ens obstinem a oblidar sentiments, però aquests mateixos reapareixen transformats en les restes del naufragi. L'objecte passa a ser el culpable del no-oblit i de la intermitència de la memòria.

(En aquesta obra l'espectador pot intervenir portant-se part de la càrrega de la història, ajudant a l'artista i deixant visibles les restes de la història arrencada en el seu esquelet.)VACÍO
2015Sadako Sasaki va ser una de les víctimes afectades per la bomba d'Hiroshima. En la seva estada a l'hospital li van explicar la història de les mil grues (grullas) d'origami. A qui les finalitzés, se li compliria un desig mèdic. En va completar 644. La instal·lació es realitza a partir de les 356 grues restants per complir el seu desig. A dia d'avui, segueix rebent homenatges que mostren el no-oblit, el no-despreniment de l'horror històric.

(En aquesta obra l'espectador pot intervenir desfent part del volum històric, ajudant a l'artista i buidant el dolor de la càrrega.)EL PARALELISMO DE LOS UNIVERSOS ME PRODUCE NÁUSEAS
2014Estudi dels universos paral·lels, de l’existència de múltiples realitats, dimensions o mons relativament independents. Universos metamorfosejats en històries de cossos impregnats en coixins. Cada història és un punt de repetició i infinits punts de diferència situats en mig de dos buits on es creen les mirades. Universos paral·lels que es tornen perpendiculars acabant a un únic punt de fuga.Taula rodona i debat obert
30 de gener 2016, d'11 a 13 h


"Què oblidem?", "què volem oblidar?" o "què no volem oblidar?" algunes d'aquestes preguntes formaran part de la trobada oberta que en el marc de l’exposició "LA FORMA DEL NO OLVIDO o la contradicción de los olvidos con goteras" reunirà a tot un seguit de persones i institucions que han participat en el procés d'acompanyament a la realització d'aquest projecte expositiu. 

Han participat en aquest procés: Marta Mouns, Viajelogía (Santiago Vélez i Erika Börjesson), Penélope Cañizares, Lídia Montero, persones vinculades a AFA Baix (Associació Familiars Alzheimer del Baix Llobregat), interns del Centre Penitenciari Brians II i persones nouvingudes usuàries del Centre de Normalització Lingüística.

 
© /UNZIP - Arts visuals al Prat - -