Saltar a continguts

/UNZIP

Navegació

Menú principal

LAB LAIKA

 

Projectes d'arts visuals > LAB LAIKA 2019

LAB LAIKA 2019

 

LAIKA - Llançadora de projectes
Laboratori de creació

LAIKA Llançadora de projectes és un laboratori de processos de creació. Aquest espai el conformen projectes que volen començar a desenvolupar una part de les seves propostes, estructurar-les o bé realitzar un procés de recerca al llarg de les diferents sessions de treball del programa. La sala d'exposicions Josep Bages és el centre d'operacions i un espai obert a l’acció del públic.

Els eixos de treball de la llançadora LAIKA són, per una banda, la relació amb el públic, que pot fer el seguiment i testar el desenvolupament de la recerca, així com les accions que es van duent a terme al laboratori; per altra, la recerca entorn a com s'incorpora el públic i altres agents externs en els processos artístics i la seva relació amb el territori.

Les cinc propostes que enguany es despleguen a la Sala d'Art Josep Bages sorgeixen d’un procés horitzontal d’intercanvi i selecció dut a terme els dies 10 i 24 d’abril en el marc de dues jornades de presentació de portafolis en les que s’exposaven de forma ràpida, senzilla i informal idees i projectes.
Amb la intenció de posar en òrbita les diferents trajectòries, es van cercar punts de contacte i contrast entre elles i es van consensuar els criteris de selecció amb el grup per decidir quines propostes es desenvoluparien a la Sala d'Art Josep Bages a partir del 3 de maig, al llarg de sis setmanes.

...........................................


ARTISTES I PROJECTES


Inés Clapés, Comensals
Ada Fuentes i Biel Llinàs, Sobre|Sota la llar
Lara Martínez, Perrea como Laika (proyecto aún sin título)
Stella Rubio, La tribu
Glòria Tormo, Ciutats invisibles

Amb l’acompanyament d’Ángela Palacios (Fireplace).

...........................................

>>> La nau espacial Sputnik 2 es va enlairar el 3 de novembre de 1957. El llançament que posava en òrbita a Laika, sense tornada prevista, es va convertir en una de les accions més emblemàtiques de la carrera espacial, tant per la reivindicació que va generar respecte a l'ús d'animals en experiments, com per l'estrany fenomen d'identificació que la figura de Laika va generar en l'imaginari col·lectiu. Quan per fi llancem un projecte artístic a l'espai exterior, és tan important què volem realitzar, com els mitjans i estratègies amb les que el duem a terme i obtenim els resultats de les nostres proves, assajos i errors.

Els Projectes Lab (LAIKA i Supersimetria) impulsats des d’/UNZIP Torre Muntadas es caracteritzen per concebre el centre com un espai laboratori i de trobada que posa en contacte agents diversos del teixit artístic i cultural de la ciutat. La idea de l'assaig i l’error, d’engegar prototips i d’iniciar una primera fase d'un projecte creatiu són les claus dels Projectes Lab. La sala d’art Josep Bages esdevé un camp de proves en el que desenvolupar projectes o iniciar-los, connectar-los amb el territori i proposar noves maneres de connectar amb el públic. Es treballa sota la premissa de la incertesa i el no saber cap on ens portarà el procés col·lectiu que engeguem plegats, en el que les sessions conjuntes i el devenir individual es converteixen en la matèria que anirà transformant l'espai expositiu. Es tracta de reivindicar l'art com un territori per a l’experimentació lluny de les lògiques de la productivitat per situar-lo com un procés de diàleg, creació i coneixement.

Aquesta trobada i proposta de treball es posa en marxa a partir de la intersecció entre el projecte de mediació d’/UNZIP Arts Visuals Qué Bonito Amor i els projectes de Suport a la Creació i formació del Centre d’Art Torre Muntadas.

...........................................


DATES
Els divendres de 17 a 20 h

Dies 3, 10, 17 i 24:
Sessions de treball i formació.
Dia 31:
Sessió oberta de treball, testeig dels projectes i presentació de les peces editorials LAIKA’18 i Sucret’18.

Juny
Dia 7:

Sessió de treball oberta i presentació dels processos de treball al públic. 


Participants edicions anteriors > 2018

 Participants:

Olga Merchán, Estela Moreno, Arianna Giménez, Santiago Sepúlveda


Amb la col·laboració de:

David Sánchez: documentació i publicació

 
© /UNZIP - Arts visuals al Prat - -