Saltar a continguts

/UNZIP

Navegació

Menú principal

Art en Família 2018

 

Art en família 2017
ART EN FAMÍLIA 2018

En aquest cicle d'activitats familiars, observarem el món que ens rodeja des d'una òptica creativa relacionada amb les ciències i la història natural, convertint-nos en paleontòlegs, arqueòlogues, químics, botàniques... Aprendrem com està format el nostre planeta, qui l'habita en aquesta època i en altres passades. Investigarem el per què de les coses i analitzarem el funcionament del medi natural. Viatjarem en el temps cap a l'era dels dinosaures i ens farem moltes preguntes relacionades amb els éssers naturals que ens envolten en el nostre dia a dia, sota una mirada que aposta per construir processos educatius i artístics més enllà dels rols convencionals i on tots els agents són teixidors de l’experiència. Enguany, els artistes i educadors Inés Clapés i David Faure seran els conductors d’aquesta investigació científico-artística.

Activitats per a famílies amb infants de 4 a 9 anys.

Inscripció prèvia obligatòria: al web online de l’Ajuntament del Prat, enviant un mail a unzip@elprat.cat o trucant al 93.478.22.37 de dimarts a divendres de 16.30 h a 20.30 h

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

PROGRAMA

11 març | L’energia dels arbres

En aquesta primera sessió, ens endinsem en el món de les ciències naturals, tot pensant en la mirada dels infants quan passen per un parc ple d'arbres i altres éssers vius. En aquest paratge, proposarem investigar a partir de jocs creatius per aprendre en família de manera compartida, a la vegada que gaudim d'un espai acollidor de treball col·lectiu. Mitjançant metodologies artístiques, realitzarem una sèrie de processos de caire científic per arribar a experiències de coneixement real.

 

22 abril | El món subterrani de Torre Muntadas

"Mira més enllà d'allò que veus" -va dir en Rafiki a en Timón-. Doncs això farem en aquesta sessió! Els Qüestionetis ens posarem en marxa i mirarem més enllà d'allò que veiem sota els nostres peus, per descobrir perquè el sòl de Torre Muntadas tremola. Què pot haver-hi sota aquestes rajoles que trepitgem? Potser hi ha tot un món subterrani per descobrir...

 

13 maig | De peus a terra

Has pensat mai... per què ens movem de peus a terra?, per què ens movem dia a dia al voltant del tic tac del rellotge?, i, fins i tot, per què cada any celebrem el nostre aniversari? En aquesta trobada l'equip Qüestioneti capgirarem totes aquestes qüestions! Ens posarem de peus a altres indrets, perdrem la noció del temps, i plantejarem altres maneres d'entendre els dies pels quals ens movem.


10 juny | Anem per parts 

Què és una part sinó una porció d'un tot? En aquesta sessió investigarem pas a pas les parts de diversos subjectes. Transitarem per les preguntes que es fan els infants en descobrir les formes orgàniques de la natura. Observarem plantes i fruits, els comportaments animals i l'efecte de la llum i de l'ombra, tot mitjançant una gimcana amb jocs i proves col·lectives.

 

28 octubre | El laboratori dels sentits

Què ens passa quan diferents sensacions es belluguen pel nostre cos? En aquesta sessió experimentarem el tacte d'una ploma, el soroll estrident d'un instrument, l'olor dolça d'una rosa, el gust amarg del cacau... per exemple. I tal vegada ens cauran llàgrimes, se'ns eriçarà la pell, se'ns posaran les galtes com un tomàquet, o ens caurà la bava. Però, el més important, és que com a investigadors/es Qüestionetis coneixerem algunes de les respostes de per què succeeixen aquestes reaccions que ens fan sentir vius.

18 novembre | Els dinosaures mengen pastís

Com eren els dinosaures? Quines coses els agradaven? A les sessions de l'Art en família ens comportem com veritables Qüestionetis i en aquesta ocasió ens enfrontarem a l'imaginari actual d'aquests éssers prehistòrics que ara tornen a cobrar vida en llocs com les jogueteries o els mons audiovisuals. Els infants seran paleontòlegs/es del quotidià i després podran aplicar en el seu dia a dia els coneixements obtinguts.

2 desembre | Els Qüestionetis estan en ruïnes

En aquesta última sessió de l'Art en família ens endinsarem en conèixer millor a la civilització dels Qüestionetis. Aquests éssers estan quasi extingits i només resten 3 espècimens que han estat els nostres gurus filosòfics al llarg de totes les sessions. Els seus noms són: "Què?", "Com" i "Per què?". En aquesta ocasió reprendrem la nostra lupa d'investigadors/es i farem el paper d'un/a arqueòleg/a que ha d'anar sumant les troballes d'aquesta comunitat per muntar un trencaclosques i conèixer-los millor.

..............

Cada activitat és independent, comença i acaba en un matí.
Diumenges de 11.45 a 13.30 h
Centre d'Art Torre Muntadas

..............

*Inés Clapés (Eivissa, 1994).

Graduada en Mestre d'Educació Primària amb Menció en Llengües Estrangeres per la Universitat de Barcelona (2016) i Magistrada en el Màster d'Arts Visuals i Educació: un enfocament constuccionista per la Universitat de Barcelona (2017). A més a més, ampliant aquesta formació de manera externa cal emfatitzar la titulació en el curs Matemàtiques que s'aprenen amb les mans pel Centre de Recerca i Assessorament en Educació Viva.
Entre els anys 2012 i 2016 ha estat exercint tant com a monitora de temps lliure a l'Escola d'Estiu de l'Ajuntament d'Eivissa durant els mesos de Juliol i Agost, com a acompanyant en suport escolar de manera personalitzada durant el període de graduació. Més tard, durant el primer trimestre del curs escolar del 2017-2018 ha estat treballant com professora de repàs general a l'acadèmia ACCESS School of Languages d'Eivissa com a part de l'equip impulsor del període d'emprenedoria de l'empresa.
Seguidament, ha tornat a Barcelona per iniciar el seu camí en la pràctica com a educadora i artista, després dels anys de formació tant a través de les titulacions oficials com a través de cursos i jornades que han anat ampliant la seva perspectiva.

 

*David Faure (Barcelona,1980).

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2009). Educador, músic i artista visual.
Ha impartit classes de música a diversos centres de Gavà i extraescolars creatives a escoles de Castelldefels, Gavà i El Prat de Llobregat. Ha participat en diversos projectes i realitzat tallers amb diferents entitats relacionades amb el sector educatiu i social. Actualment és el responsable d'Espai d'Art Liliput (etapa infantil i primària) i Famílies Creatives a l'Escola d'Arts del Prat, i forma part del projecte ECC (Educació, Cultura i Comunitat impulsat per l'Ajuntament del Prat de Llobregat, i que posa en relació a professionals de l'educació i de la cultura per desenvolupar projectes educatius híbrids). Entre 2013 i 2016, va conduir les Visites Escolars al Centre d'Art Torre Muntadas (projecte educatiu impulsat per /UNZIP Arts visuals al Prat i dirigit a centres de primària i secundària de la ciutat).
Com a artista visual ha participat en diverses exposicions tant en l'àmbit personal com col·lectiu. L'any 2009 participà com a coordinador artístic en el projecte Gallum Gallum (col·laboració amb el taller d'Art teràpia de l'Associació Adisprat del Prat de Llobregat).
Com a músic forma part regularment de diferents formacions i ha musicat propostes diverses com contacontes, teatre, recitals de poesia, corals i vídeo-creacions. Ha participat en gravacions discogràfiques com a col·laborador, i en bandes sonores per curtmetratges.

 
© /UNZIP - Arts visuals al Prat - -