Saltar a continguts

/UNZIP

Navegació

Menú principal

Convofest 2018

 

Convofest 2018

************************************

Descarrega't el plànol del Convofest []


************************************

Ruta a peu + dinar col·lectiu per visitar i conèixer els cinc projectes de la Convocatòria.


(agafa el teu mapa i fes la ruta al teu aire).
Recull el mapa als centres de la convocatòria /UNZIP.


(dinar col·lectiu com a tancament de la jornada).
Inscriu-te prèviament i podràs participar d’aquest dinar col·lectiu de forma gratuïta. Sense inscripció, tindrà un preu popular de 5€ (fins a exhaurir existències). 

Inscripció prèvia + info a unzip@elprat.cat / 93.478.22.37

La Convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2018 s'articula des del Centre d'Art Torre Muntadas i s'activa des d'un conjunt d'equipaments municipals (C.C. Jardins de la Pau i C.C. Sant Jordi - Ribera Baixa) i centres col·laboradors (Escola d’Arts del Prat, entre d’altres) que donen suport a la producció i mediació de projectes d’art vinculats a la ciutat.                
Per 6è any consecutiu, s'atorgaren cinc ajuts als projectes seleccionats a cadascuna de les cinc modalitats de la convocatòria; els quals han estat:

Impulsa: Centre Cívic Jardins de la Pau

CASES DE LA SEDA. FOTORELATS de Nora Ancarola

A través de fotografies, entrevistes i material d'arxiu, el projecte recull el testimoni de les persones vinculades a les Cases de la Seda i els pisos de la Bunyola, que la fàbrica de la Seda va construir per als seus treballadors al voltant dels anys 50 del passat segle.
Impulsa: Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa

COSER Y CANTAR del col·lectiu Gotelé (Albert Gironès López, Anna Vilamú Bosh i Júlia García Bofill).

A partir de l’expressió “coser y cantar” proposa una investigació prenent coma nucli el Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa. A partir de la literalitat de l’expressió, el projecte traça un seguit de relacions entre les dues disciplines i els veïns i veïnes del Barri.
(artistes i agents culturals locals)


Impulsa: Centre d'Art Torre Muntadas

BUENAVENTURA TAMAYO de la companyia Kaddish Kolmanskop (Laura Tamayo, Maria Donoso, Josep Carreras, Mònica Hernández, Guillem Gefaell).

Buenaventura Tamayo és un artista del Prat que va migrar des de Campillo de Llerena (Badajoz), buscant una vida millor. Ara que té gairebé 90 anys, té molt clar que tots tenim la capacitat de ser mestres, crítics i productors de les nostres inquietuds.
Impulsa: Centre d'Art Torre Muntadas

LA BALENA DEL PRAT AL PRAT de Consol Llupià.

El 12 de maig de 1983 va aparèixer varada a la platja del Prat una balena de 19 metres de la família Rorqual comú, un dels grans mamífers que acostumen a migrar pel litoral mediterrani. Ara que han passat 35 anys de la seva arribada, la balena, actualment al zoo de Barcelona, vol tornar a casa.   

Impulsa: Escola d’Arts del Prat

EX HODOS. RELATOS DE VIAJE ACERCA DEL EXILIO DEL PRAT DURANTE LA GUERRA de Juan Antonio Cerezuela.

El projecte és un recorregut i una reflexió sobre l'exili, agafant com a referència el testimoni de pratencs i pratenques exiliats durant la Guerra Civil i cercant connexions amb l’èxode actual al Prat de persones nouvingudes que participen del projecte.ACOMPANYANTS I COL.LABORADORS    
CONVOCATORIA d’Arts Visuals /UNZIP 2018 


Modalitat Fotografia i societat / Acompanyament: Helena Sala, Txelo Castillejos, Santiago Sepúlveda, Arianna Giménez, Mari Pau Pàmpols, Arxiu Municipal del Prat de Llobregat.
Col·laboradors: Associació de veïns i veïnes de Cases de La Seda, testimonis de treballadors i treballadores de la fàbrica de La Seda, les Cases de la Seda i els pisos de La Bunyola.                      

Modalitat Art al Barri / Acompanyament: Marta López, Yolanda Soriano, Nerea Porcel, Gemma Merino, Lucy Tcherno.
Col·laboradors: Associació dones progressistes Frida Khalo, participants de l'activitat a l'Aparador de Festa Major, participants en el Festivalet: la paradeta i el taller de teixir, participants dia Internacional de Teixir en Públic, usuàries del Centre Cultural El Remolar, usuàries del CC Sant Jordi-Ribera Baixa i els tallers de DIY, puntaires del CC Sant Cosme. Agraïments a totes les persones que hem anat coneixent durant el procés, a la Pilar, a la Carmen, a l'Agustina i a la Maria Teresa.

Modalitats Projecte Expositiu i Deslocalitzat / Acompanyament: José Antonio Delgado, Esther Merchán, Mercè Ubalde.
Exposició
: Teresa Rubio, Laia Ruz, Kevin Guerrero, Joves Prat- grup de joves Antena, Uriginal Barcelona, Josep Piñol.
Deslocatizat
: Jaume Aldabo, Eulalia Valldosera, Diana Reiss, Lo Relacional (Desiré Rodrigo i Patricia Fuentes), David Faure, docents i alumnes del CEE Can Rigol (Rodrigo Fafián, David Ginestar, Víctor López, Cinthya Marín, Adam Sánchez, Isis Pérez, Salvador Vidal, Joan Augué, Karim Etchegaray, Ángel Sierra, Fátima Pablos), Lara Fluxà, Neus Macías, Paco Díaz, Salvador Filella, Miquel Grinó, Ramón Ribas; entre d'altres més de 150 persones i animals. Institucions i entitats col·laboradores: Punt solidari, Creu Roja, Càritas, Teatre Modern, Cine Capri, Ràdio Prat, Club de Vela, Joves Prat, Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament del Prat, Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament del Prat, Associació Aliança Mar Blava, Hangar, Zoo Barcelona, La Colmena, SAC.  
                            
Modalitat Art i Educació / Acompanyament: Laia Campañà, Fermín Soria, Daniel Gasol, Desiré Rodrigo (Lo Relacional), Maite Travé. Col·laboradors: María Amparo Sánchez Monroy, Jesús Gómez, Ruth L. Levin, Ariadna Martínez, Nacho Díaz, Marina García Luc, Mattia Russo, Joan Calvete, Rocío Quesada i Juan de los Mares. Participants en el taller: Jhoanna, Rachid, Robert, Martín, Sukshinder, Mahjouba, Mbery, Nawrin, Sonampret, Maria Helena, i especialment Julieta Romero, Naima Zamoum i Zohra M'Saddak. Entitats participants: Serveis de Ciutadania (Cases d'en Puig), Cèntric Espai Cultural, Biblioteca Antonio Martín. Agraïments per les seves aportacions a la investigació a Francesc Vilanova, Jordi Font (Museu de l'Exili), Maria Campillo, Mercè Renom, Arxiu Municipal del Prat de Llobregat i Amical de Mauthausen.     

PROGRAMA D'ACTIVITATS CONVOFEST

Com es relacionen els artistes, els seus projectes i la convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2018 amb El Prat de Llobregat? Quina és “suversión” del Prat, juntament amb les comunitats i els ciutadans i ciutadanes de la ciutat?


Aquestes han estat algunes de les qüestions que juntament amb la complicitat de l'equip de mediació Suversión (Lina Sánchez, Lina López i Arianna Giménez), hem intentat contestar en les tres trobades globals, de les cinc modalitats de la convocatòria (Fotografia i societat, Art al barri, Exposició, Deslocalitzat i Art i educació). En aquestes sessions hem intercanviat experiències, hem connectat les propostes entre si i ha sorgit la necessitat de mostrar com es relacionen amb la ciutat i celebrar junts un any de treball.                          
Per a això, l'equip de Suversión, juntament amb els centres del programa d'arts visuals, han generat dinàmiques de trobada, reflexió i creació a partir accions de contacte entre els participants, l'experiència compartida, l'aprenentatge i reflexió comú dels processos i la intuïció comunitària. La intuïció, sense deixar de banda altres qualitats humanes, és en bona part allò que ens permet avançar-nos i construir un futur: el d'un projecte artístic, el de la vida de cadascú, el d'un col·lectiu i fins i tot, el d’una societat sencera.      
  
Alguns temes comuns dels projectes han estat les relacions d’històries passades del Prat (Ex hodos, La Balena del Prat al Prat, Cases de la Seda) amb la importància de fer memòria i situar-la en l’actualitat i el present per construir altres versión creatives i reivindicatives de la història, les dones, l’ecologia o la migració.                                             
L'actitud creativa davant la vida i la invitació de reconèixer en cadascun de nosaltres aquesta força d’acció, han estat punts clau dels projectes, juntament amb la idea de l’art com un espai de contacte i diàleg entre la gent, on ordir xarxes a partir d'experiències compartides i la llibertat d’acció (BuenaAventura Tamayo, Coser y Cantar).   
                      
També ha estat fonamental l'esforç de comptar amb la màxima complicitat de ciutadans i agents culturals, socials i educatius del Prat, i la importància de la idea de moure'ns i sortir del lloc que se'ns pressuposa com artistes, centres culturals, col·laboradors de projectes o públic; i de connectar amb la ciutat com l'espai viu en el qual succeeixen i es creuen els projectes.

CONVOFEST, Festa de la convocatòria /UNZIP al Prat és una doble ruta per conèixer les relacions dels projectes amb la ciutat a peu (RutaFest) i gaudir junts d'un dinar col·lectiu (DinarFest) com a punt de trobada final de la jornada.

Bon profit!


HORARIS:

Durant tota la jornada

Avistaments cetacis a dos punts de la ciutat del projecte
LA BALENA DEL PRAT AL PRAT de Consol Llupià                      
Kyoto electrodomèstics, C/ de Ferran Puig, 78                          
Cèntric Espai Cultural, Pl/ Catalunya, 39-41   
                          


Visita el material i les projeccions del procés de mediació de la Convocatòria d’Arts Visuals /UNZIP 2018 del col·lectiu Suversión (Lina Sánchez, Lina López i Arianna Giménez)              
Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa - C/ Dolores Ibárruri, 45De 9.45 a 10.45 h

Itinerari per les tres seus de l’exposició EX HODOS: RELAT, MEMÒRIA I EXILI de Juan Antonio Cerezuela                         
Punt de trobada: Escola d’Arts del Prat - Edifici El Remolar
C. Ramon Llull, 12-16. 3r pis (es prega puntualitat)  
                 
PARADES

Escola d’Arts del Prat (cafè i manta)
Cases d’en Puig, Pl/ de la Agricultura, 4
Final de trajecte: Cèntric Espai cultural, Pl/ Catalunya 39-41

De 10 a 19 h. Exposició EX HODOS: RELAT MEMÒRIA I EXILI a la seva seu a la Biblioteca Antonio Martín - Cèntric Espai cultural -
Pl/ Catalunya 39-41   
                                            


D’11 a 12.30 h

Itinerari del projecte HABITATGES DE LA SEDA. FOTORELATS "històries que fan LA Història" de Nora Ancarola                     
Punt de trobada: Cèntric Espai Cultural. Arxiu Municipal,
Pl/ Catalunya
, 39-41
(es prega puntualitat)

PARADES  
                                                                                    
Arxiu Municipal del Prat (visita comentada i documents relacionats amb el projecte)    
                                                      
Centre Cívic Jardins de la Pau, Jardins de la Pau, s/n
(visita comentada a l’exposició)       
                             
Final de trajecte: Cases de la Seda,                              
C/ de Carles Stulemeijer, 12 (photocall + vermut)  
                       
de 10 a 14 h. Exposició HABITATGES DE LA SEDA.
FOTORELATS "històries que fan LA Història" de Nora Ancarola
Centre Cívic Jardins de la Pau, Jardins de la Pau, s/n 
             


12.30 h

Inauguració i presentació del projecte COSER Y CANTAR del col·lectiu Gotelé Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa,
C/ Dolores Ibárruri, 45
                                                              


13.30 h

DinarFest. Dinar col·lectiu + acció del projecte BUENAVENTURA TAMAYO de la Companyia Kaddish Kolmanskop   
Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa
,                                       
C/ Dolores Ibárruri, 45           D’11 a 14 h

Exposició BUENAVENTURA TAMAYO                                           
de la Companyia Kaddish Kolmanskop                           
Centre d’Art Torre Muntadas, C/ Jaume Casanovas, 80   
         

 

 
© /UNZIP - Arts visuals al Prat - -