Saltar a continguts

/UNZIP

Navegació

Menú principal

Expositius

 

Projectes d'arts visuals > Expositius

2015

Exposició LA FORMA DEL NO OLVIDO [Vés-hi]LA FORMA DEL NO OLVIDO
o la contradicción de los olvidos con goteras

Marta Mouns*
Les histories es resisteixen a marxar del nostre costat recolzades per la nostàlgia i l'objecte. Sento tot el pes del record que, a la llarga, com la majoria de coses que trontollen els fonaments de la nostra estructura visceral, acaben per perdre's en lo efímer del temps. El pes es difumina entre la levetat fins a la nova aparició de l'objecte.

El meu projecte artístic que consta de tres instal·lacions, al·ludeix a la quarta forma d'oblit que l'antropòleg Marc Augé va obviar en el seu llibre “Las formas del olvido”. Les tres instal·lacions reflecteixen aquesta quarta forma d'oblit incomplet o contradictori en tres contextos diferents. La primera s'escriu des de l'oblit amorós, la segona des del canvi en la trajectòria artística i l'última, des de la mirada de la memòria històrica.

El meu projecte artístic metamorfoseja totes aquestes coses que en el més profund del nostre ser neguem contradictòriament a deixar volar. Construiríem mil màquines del temps per tornar a recordar, tot i voler esborrar el record. I sense poder-ho evitar, emmagatzemem cendres, papers, vísceres i esquelets.

-------
*Marta Mouns, nascuda a Barcelona amb residència al Prat de Llobregat. Actualment acaba de finalitzar el grau de Belles Arts a la Universitat de Barcelona i treballa com a professora de pintura a la Fundació Catalana per la Paràlisi Cerebral.
Ha participat a la convocatòria d'exposició col·lectiva, “Starter de projectes 2015- E.P.05, íntim i personal”, coordinada per Julieta Dentone juntament amb /UNZIP Arts Visuals, en el Centre d'Art Torre Muntadas en el Prat de Llobregat.

 
© /UNZIP - Arts visuals al Prat - -