Saltar a continguts

/UNZIP

Navegació

Menú principal

SACSEJAR LA MIRADA-Inici

 

SACSEJAR LA MIRADA

[Torna a l'històric]

| INICI | PROGRAMA D'ACTIVITATS | ARTISTES PARTICIPANTS |

Amb: Alejandra Atarés, Ángeles Urretavizcaya, Ariadna Mangrané, Bernat Daviu, Clara Bañón, Julio Julián, Francesc Ruiz Abad, Jose Ignacio Latorre, Jose Luis Fernández Parralo, Jose Paco Román, Josep van Balart, Jan Monclús, Julia Cáceres, Marc Badia i Sergi Mesa

Del 19 de desembre de 2014 a l'1 de febrer de 2015
Sala d'Art Josep Bages. Centre d'Art Torre Muntadas. El Prat de Llobregat

Organitza: /UNZIP Dispositiu de suport i mediació de les arts visuals al Prat. Ajuntament del Prat de Llobregat.
Amb la col·laboració de: PictoBcn i Associació d’Amics de l’Art del Prat.

L'abril de 2013 varem iniciar el projecte JO PINTO! Tertúlies entre fans de l'art, una proposta amb la que preteníem compartir l'experiència i interessos de diverses pintores i pintors del Prat amb l'objectiu d'obrir un debat sobre el valor de la pintura, com a disciplina artística, avui en dia.

Després de vuit tertúlies al hall de Torre Muntadas, en les que hi han participat quasi un centenar de persones, volem fer un pas més en aquest procés de reflexió i coneixement col·lectiu a partir d'aquesta nova proposta que ocuparà la Sala d'Art Josep Bages al llarg de sis setmanes.

Ens proposem posar en relació l'experiència d'un grup de pintores i pintors pratencs amb la d'un grup de joves pintors i pintores vinculats a PictoBcn (un projecte que pretén documentar el context de la pintura contemporània a Barcelona).

Sacsejar la mirada és una exposició de pintura gens convencional que es posa en qüestió a si mateixa i es re-defineix per mitjà d'un seguit de trobades obertes (episodis) en les que s'estimularà el debat sobre l'actualitat de la pintura i els seus mites contemporanis.
Amb la participació de diverses persones convidades es realitzaran xerrades i activitats participatives en les que es plantejarà la posada en valor del treball d'artistes no especialitzats i/o no considerats inscrits en l'àmbit de l'art contemporani, proposant la porositat d'altres pràctiques que també ajuden a pensar l'ofici i la mirada creativa, així com els compromisos i dificultats que comporten aquestes pràctiques artístiques.
* Mercedes Mangrané (Barcelona, 1988). Defineix la seva pràctica de recerca i producció cultural en els àmbits del vídeo documental, la pintura i les publicacions independents.
En l’àmbit de recerca pictòrica dirigeix el projecte PictoBcn, arxiu de pintura contemporànea de Barcelona, així com ha realitzat col·laboracions en relació amb la hibridació d’assaig i poesia (Belle-Île, publicació per la banda musical Osoleone, Mallorca), El visitant/Feligresos de la cultura (Blindbooks, Barcelona), La nuit (Sparks in the Eyes, Paris).
Els seus treballs de vídeo documental han participat en diversos festivals internacionals de vídeo: PAFID (Argentina), Loop Bcn, Punto de Vista (Navarra),Temps d’Image (Lisboa), Szecin European Film Festival (Polònia) i la seva producció artística ha participat a mostres com la Sala d’Art Jove (Barcelona), Demolden Video Project Space (Santander), Espacio Trapezio (Madrid), Espacio Cultural el Tanque (Tenerife), Espai Sala 15 (Olot), Sant Andreu Contemporani (Barcelona), Biennal d’Amposta (Terres de l’Ebre), Galeria Bacelos (Vigo), Cyan Gallery (Barcelona) Can Felipa (Barcelona).

 
© /UNZIP - Arts visuals al Prat - -