Saltar a continguts

/UNZIP

Navegació

Menú principal

E.P.05 - Inici

 

E.P.05

Aquesta és la segona de dues exposicions que es realitzen enguany sota la denominació E.P. (E.P.04 i E.P.05) i que mostren els resultats d'un procés de treball col·lectiu sobre projectes artístic, que s'ha dut a terme durant el 2014, conduït per Julieta Dentone, en el qual hi han participat 13 artistes emergents de la nostra ciutat. En concret, en aquesta segona exposició, E.P.05 Íntim o personal, cinc artistes pratencs presenten els seus treballs des d’una mirada on allò personal (l’experiència, la vivència) esdevé el motor de cada projecte artístic.

En aquestes exposicions, cada artista hi presenta una proposta personal que sorgeix del debat i la posada en comú dins el grup de treball i que també es va discutir (amb caràcter públic) durant les darreres Jornades de Suport a la Creació (#sucret2014) amb la participació de destacats/des referents del camp artístic català actual.

"Etapa de potència" és un dels noms que s'usen per a denominar a un amplificador d'àudio, un aparell que es connecta entre allò que produeix un senyal sonor (un reproductor, un instrument, etc.) i els altaveus que emeten el so i ens permeten escoltar-lo al volum adequat.

Aquesta exposició recupera aquest títol després d'haver-ne realitzat quatre sota aquesta mateixa denominació el 2011 (E.P.01 i E.P.02), 2013 (E.P.03) i aquest mateix 2015 (E.P.04). Aquestes sigles (E.P.) que poden llegir-se com a Etapa de Potència, però també com El Prat, representen ara la intenció d'arribar a un objectiu força semblant al que va impulsar les exposicions anteriors, el d'amplificar els projectes artístics de persones de la ciutat. Per aquest motiu, recuperem el títol i presentem aquestes dues exposicions com la quarta i la cinquena edició d'aquest cicle que ja es consolida bianualment.
Inauguració, 24 d'abril 2015*Starter de projectes
ha estat un procés de formació dirigit específicament a artistes emergents del Prat i conduït per l'artista visual i docent universitària Julieta Dentone.

Aquest procés va tenir lloc durant un llarg període del 2014 i hi van participar tretze persones, algunes de les quals hi són presents en aquesta exposició i altres ho van ser en la que s'inaugurà el passat mes de febrer (E.P.04).

L'eix d'aquest procés formatiu ha estat el d'aprofundir en la idea de "projecte artístic", per tant en tot allò que intervé i cal tenir en compte alhora de que una idea, un desig, agafi forma i es concreti en una realització artística tangible.

Finalment aquest procés es va obrir públicament a les Jornades de suport a la creació (#sucret) en les que els projectes proposats per els i les artistes d'Starter de projectes van ser analitzats i debatuts amb persones de referència de l'art i la cultura del context català.

 
© /UNZIP - Arts visuals al Prat - -