Saltar a continguts

/UNZIP

Navegació

Menú principal

Històric #NoEresDelPrat

 

#NoEresDelPrat
Amb Montse Mayol, Azahara Cerezo i Miriam Vázquez
Procés de tutoria a càrrec de:
Halfhouse i Berta Xirinachs
Sala d'Art Josep Bages
(Centre d'Art Torre Muntadas)
Del 25 d'abril al 8 de juny 2014

Inauguració:
divendres 25 d'abril a les 20 h

#NoEresDelPrat a elprat.tv

Horari:
De dimarts a divendres
de 16 a 20:30 h /
Caps de setmana i festius
d'11 a 14 h
Com arribar-hi:
Renfe: R2 (a 11 minuts de Sants Estació) /
Bus: 65, 165 i L10
+ Informació:
Tel.: 934 782 237 /
unzip@elprat.cat


#NoEresDelPrat
fou un hashtag de Twitter que va ser proposat en plena emissió del magazín de ràdio Planeta Prat. La proposta va ser llençada a l'aire el dijous 15 de març del 2012 a les 12.25h i a les 15.35h aconseguia esdevenir Trending Topic estatal, amb milers de tweets que parlaven del Prat, en molts sentits i des de molts llocs diferents.

Aquesta exposició col·lectiva ha pres forma a partir de tres propostes (seleccionades en la darrera convocatòria d'exposició /UNZIP 2014) que reflexionen sobre aquest fenomen comunicatiu que posà en relleu qüestions al voltant de les relacions local/global, la identitat pratenca, les relacions entre nous i tradicionals mitjans de comunicació, etc.


Inauguració divendres 25 d'abril 2014
Montse Mayol
(Barcelona 1976). La seva formació consta d’una vessant més tècnica, amb estudis d’Arts Gràfiques als Salesians de Sarrià, i d’una vessant més creativa estudiant il·lustració a La Llotja (Avinyó), i Belles Arts en l’especialitat de dibuix. En el camp editorial ha il·lustrat Aitana i el seu gat Romeu, La Buganville, Anem a fer la migdiada (EMG), Hi havia una vegada El Prat, (Ajuntament del Prat de Llobregat), Plou... però quin sol! (Ajuntament de Llagostera i Editorial La Meceua), Cabretes al país de les Meravelles (Edicions Sidillà) i també a revistes com Clara, Revista de Girona i Revista Portella. La seva trajectòria ha estat fortament lligada a l’Escola d’Arts del Prat de la que n’ha estat mestra de dibuix i còmic fins l’any passat.

Obra:
#noeresdelprat
2014
Instal·lació de 144 dibuixos 21x21 cm
Tècniques mixtes: cretes, grafit, llapis a colors sobre paper.


A
zahara Cerezo (Girona, 1988). Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Arts Visuals i Multimèdia per la Universitat Politècnica de València. Ha estat artista internacional en residència a Flax Art Studios (Belfast, Regne Unit), MoTA (Ljubljana, Eslovènia) i Digital Arts Studios (Belfast). Recentment, ha presentat els seus treballs a la Fundació Antoni Tàpies (part de la programació de la Sala d'Art Jove), Edith Russ Haus fur Medienkunst (Oldenburg, Alemanya), Piksel (Bergen, Noruega) o Krowswork (Califòrnia, EUA), entre d'altres.

Obra:
Re/lectures de geografies possibles
2014
4 impressions digitals sobre paper. 84 x 59,4 cm.
Mapes online. Mides variables.


Míriam Vázquez
(Barcelona 1984. Viu a Barcelona) Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2011), continua ampliant la seva formació realitzant diferents cursos: "Deu propostes de dibuix" amb l'artista Toni Crabb (Escola Massana) i Serigrafia (C.C. Pati Llimona). Ha participat en diferents exposicions col·lectives passant per diferents galeries de la ciutat de Barcelona com la Galeria Cosmo (Sant Jordi, 2012), La Plataforma (Grand Geyser, 2013) i Centro de Arte Mutuo (Reflexión, 2013). Ha participat en projectes com Coordenades 2012 (El Prat de Llobregat). Les seves il·lustracions s'han publicat en Revista Quimera (Barcelona), Fanzine Thora Zine (Barcelona) i al llibre Bikefriendly Imagination 2014 (Buenos Aires).

Obra:
De A a B
2014
Instal·lació (1467 x 250 cm) i dibuix llegenda (100 x 70 cm).
Tècnica: Dibuix, serigrafia i origami.


Sobre el procés de tutoria:

Aquesta exposició ha comptat amb la col·laboració tutorial de Sinèad Spelman i Alberto Peral (Halfhouse) i Berta Xirinachs. La tasca d’aquestes tres persones ha estat la d’acompanyar el procés de definició d’algunes de les propostes expositives seleccionades donant un valor afegit al suport econòmic, d’espai i a la difusió.

Halfhouse és un projecte-espai situat a l’avinguda Vallvidrera de Barcelona, una fusió de casa i espai d'intercanvi i comunicació artística. Un projecte que pretén participar activament en la realitat artística de la ciutat, acollint projectes i convidant a la comunitat artística a que senti l'espai com a seu. Halfhouse prioritza el treball directe amb els artistes, el suport a la producció i el desenvolupament crític d’una programació, proporcionant (segons les seves pròpies paraules) un “suport discursiu, truita i vi”.

Berta Xirinachs és una artista i mediadora cultural que ha viscut tota la vida al Prat i malgrat que recentment s’ha mudat a l’Alt Empordà continua fortament vinculada a la nostra ciutat. Aquesta llicenciada en Belles Arts ha desenvolupat projectes culturals de tota índole dins i fora de la nostra ciutat. Dinamitzadora i investigadora incansable, actualment dirigeix, juntament amb la també pratenca Rosa Delgado el projecte LabMag que es defineix com a un centre d'experimentació i recerca artística interdisciplinari.

 
© /UNZIP - Arts visuals al Prat - -