Saltar a continguts

/UNZIP

Navegació

Menú principal

Històric 1+1

 

1+1 [Relacions impossibles]

Sala d'Art Josep Bages
(Centre d'Art Torre Muntadas)
Del 21 de febrer al 30 de març

Inauguració: 21 de febrer a les 20h
Presentació de la publicació resultant del procés
del treball amb els artistes: 25 d’abril a les 20h

Horari:
De dimarts a dissabte de 16 a 20:30 h /
Diumenges i festius d'11 a 14 h
Com arribar-hi:
Renfe: R2 (a 11 minuts de Sants Estació) /
Bus: 65, 165 i L10
+ Informació:
Tel.: 934 782 237 / unzip@elprat.cat

Sorgida de la darrera convocatòria per la Sala d'Art Josep Bages, 1+1 [Relacions impossibles] és quelcom més que una exposició d'art. Es tracta d’una proposta que s'inaugurarà en forma d'exposició col·lectiva conformada per tres parelles accidentals d'artistes que plantegen obres aparentment molt diferents entre si, o inclús contradictòries.

Una vegada inaugurada l'exposició, i a partir d'un treball continuat amb els mateixos artistes, l'exposició s'anirà completant fins a conformar el contingut del que serà una futura publicació (fanzine) que recollirà tot el procés.

Es tracta de prendre com a punt de partida la diferència com a espai constructiu. Reivindicar l'art com un territori per al dissens sense que això provoqui necessàriament un conflicte improductiu sinó, al contrari, processos de diàleg, creació i coneixement.

1+1 [Relacions impossibles] és doncs una exposició viva, que lluny d'esdevenir un combat entre oposats oferirà una estranya però suggerent dansa entre desconeguts.


Inauguració 1+1 [Relacions impossibles], 21 de febrer de 2014PALOMA MATEOS

(1990, viu al Prat de Llobregat)
[ Baixa't el full de sala]

Graduada en Comunicació Audiovisual. Ha realitzat i participat a diversos projectes de curtmetratge de ficció i documental així com diversos encàrrecs audiovisuals com a freelance. Entre d'altres: Solo Contigo (2011); peça audiovisual col·lectiva acompanyant de l'Escala de l'Evasió (2011); Sa Travessa (2012); @gora (2013); l'Artesà (2014).
Actualment, comença a endinsar-se en el camp artístic de la fotografia.

La ciutat com a desert urbà i com a laberint del qual no es pot sortir
LAURA GÓMEZ GARCIA

(1988, viu a Barcelona)
[ Baixa't el full de sala]

És llicenciada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona (2006-2011). Durant el 2009 rep una beca Erasmus per cursar estudis d'Art a Aalto University a Helsinki, on realitza els seus primers treballs relacionats amb l'espai públic i participa en dues exposicions "Human Spaces" a la Taik Gallery i "Encounters" al Museu de la ciutat de Helsinki.
Un cop a Barcelona, participa en diverses exposicions col·lectives com "O.T" a la Sala d'Art Jove i "El Fumador" a Sant Andreu Contemporani. També ha col·laborat en projectes educatius " In the mood of Education" amb Sala d'Art jove o projectes d'autoedició participant a "Arts Libris'12" al Santa Mònica.
Ha treballat conjuntament amb diversos artistes, tenint així diverses obres d'autoria compartida amb Dario Reina, Lisanne Hoogerwerf i Eva Fàbregas.
Actualment, ha estat seleccionada a la convocatòria 1+1 d' UNZIP, projecte que ha fet que tregui la pols del seu dossier ja oblidat fa dos anys i comenci un procés de reflexió personal-professional.

Observo amb atenció el meu dia a dia per trobar just el petit detall amb el qual actuar i proposar un canvi, una acció o generar un discurs

NÚRIA OREJA [NOC]
(1975, viu al Prat de Llobregat)
[ Baixa't el full de sala]

Va començar els seus estudis fotogràfics en el I.E.F.C. (Institut d’estudis fotogràfics de Catalunya) però mai ha deixat la seva formació contínua gaudint diàriament de l’aprenentatge d’altres fotògrafs.
Ha publicat amb Sonimagfoto (Selecció per IEFC, fotografies en blanc i negre analògic), Galeria Asombrario (“La niña y el elefante”), Festival GetxoPhoto (“La niña y el elefante”) i Revista “TimeOut Barcelona” (marca “Converse”) i El Periódico” (Especial de Sant Jordi 2013).
Ha exposat darrerament a Laboratori Fotogràfic Impressionart (marca “Converse”) i /UNZIP Imatge Digital (“Els silencis d’E.Hopper” -instal·lació en espais no expositius de la ciutat- i “Records Somiats” -Sala d’exposicions del Centre Cívic Jardins de la Pau).

Existeix un altre món ple d’il·lusió, d’energia, d’innocència, on s’aconsegueix viure al marge dels problemes; és el món dels Superherois
MIREIA TERRADO

(1985, viu a Barcelona)
[ Baixa't el full de sala]

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, on també ha cursat el màster oficial Produccions Artístiques i Recerca, és actualment artista resident a Experimentem amb l'Art (Barcelona). Durant la llicenciatura va assistir a les classes de l'artista Ernst Caramelle a l'acadèmia d'art de Karlsruhe, Alemanya, gràcies a una beca de mobilitat internacional Erasmus. Des dels primers anys de facultat ha participat en diferents exposicions col·lectives. El reconeixement més important fins al moment del seu treball artístic ha sigut la selecció de dues imatges, Figura 1 i Figura 5, de l'obra Categories Culturals per a la XVIII Biennal d'Art Contemporani Català, itinerant per Catalunya. Paral·lelament al seu treball individual, també ha treballat de manera col·lectiva en dos projectes com a membre del Col·lectiu Dames i ha col·laborat en obres d'artistes locals i internacionals.

Entenc la pràctica artística com un espai des del qual puc reflexionar sobre el joc entre allò visible i allò invisible en la cultura

JOSÉ GARCÍA MARTÍNEZ [GAMAR]
(1955, viu i treballa al Prat de Llobregat)
[ Baixa't el full de sala]

Autodidacta. A edat primerenca comença la seva carrera d’exposicions per diferents sales de Catalunya. Per temes professionals s'absenta del circuit de les exposicions i es reincorpora al món de l'art a partir de 1990 realitzant exposicions a espais com Espai per a Art Freneria 3, Sala de arte Central Hispano 20 (Saragossa), Sala Villarroel Art, Sala Galería Matinada, Sala Artec, Sala L’Aliança de Cubelles, Sala Casal Cultural Robert Brilles, Sala Galería Prisma, Sala Movistar es Arte Jet Phone, Sala M. Berbis Calafell, Casal de cultura del Prat de Llobregat, Pradisus Punta Cana (República Dominicana), Galeria Vernissage, Instituto Catalán de Oncologia o Bellvitge Arte, Hospital Universitari de Bellvitge.

Visc la professió d’artista com una filosofia de vida, no passo per enlloc que no m’inspiri un quadre o qualsevol altra composició pictòrica
MONTSE VALLS CODINA

(1976, viu a Barcelona)
[ Baixa't el full de sala]

Artista multidisciplinar, llicenciada en Belles Arts i en disseny de moda, combina el seu treball com artista amb la docència en estudis de disseny.
Ha participat en diverses exposicions individuals i col·lectives, mostres d'art públic i workshops. Exposicions col·lectives nacionals i internacionals destacant la col·laboració en projectes de recerca en obra gràfica amb la Universitat de Barcelona i Universitat Autònoma de Ciudad Juárez (Mèxic) i el treball desenvolupat amb la beca de residència a Cal Gras a Avinyó del Bages sobre el tema de la transhumància.

Entendre l’art com a mitjà per conèixer i descobrir el món que ens envolta, com es percep i com ens relacionem amb ell

 
© /UNZIP - Arts visuals al Prat - -