Saltar a continguts

/UNZIP

Navegació

Menú principal

Convocatoria 2014

 

Presentació

[La Convocatòria 2014]  |  [Ves a la Modalitat 1]  |  [Ves a la Modalitat 2]

UNZIP Arts Visuals al Prat

Convocatòria d'exposicions
a la Sala d'Art Josep Bages 2014
Centre d'Art Torre Muntadas

[ Descarrega't les bases si vols imprimir-les]

 


Per quarta temporada consecutiva /UNZIP Arts Visuals al Prat obre una convocatòria de propostes amb l'objectiu de definir part de la programació expositiva de la Sala d'Art Josep Bages del Centre d'Art Torre Muntadas del Prat de Llobregat.

/UNZIP Arts Visuals al Prat és el dispositiu de suport i mediació de les arts visuals de l’Ajuntament del Prat de Llobregat que opera des del Centre d’Art Torre Muntadas.
A més de mantenir una activitat permanent de proximitat amb les creadores i creadors del Prat, l’equip de professionals d’/UNZIP s’encarrega de gestionar el programa d’activitats de la Sala d’Art Josep Bages i de promoure projectes que posin en relació la ciutat amb les pràctiques artístiques.


FINALITAT DE LA CONVOCATÒRIA

Oferir un programa d'exposicions que posin en relació la pràctica artística amb el context social des d'una perspectiva creativa crítica i des de posicions emergents i d'experimentació.


DESTINATARIS

Poden presentar-se a la convocatòria totes aquelles persones, de forma individual o col·lectiva, residents a Catalunya.


TERMINIS I ENTREG
A

Les propostes es poden fer arribar a /UNZIP Arts Visuals al Prat, en format físic o digital, fins al dilluns 14 d'octubre de 2013:

    - Per correu postal a: Torre Muntadas, c. de Jaume Casanovas, 80.
                                           08820 El Prat de Llobregat
    - Per correu electrònic a: unzip@elprat.cat


DIFUSIÓ DE LES PROPOSTES PRESENTADES

Totes les propostes presentades (seleccionades o no) formaran part de l'espai espai permanent de consulta al Centre d'Art Torre Muntadas. /UNZIP es farà càrrec de la impressió i enquadernació (en format Din A4) dels dossiers presentats en format digital.


COMISIÓ DE SELECCIÓ:

    - Sinèad Spelman i Alberto Peral. Responsables de Halfhouse
    - Berta Xirinachs, Artista i mediadora cultural
    - Rafael Milán, cap de Cultura i Joventut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat
    - Cristina Castells, tècnica de Cultura, responsable del programa
       d’Arts Visuals del Prat
    - Lluc Mayol, coordinador d'/UNZIP Arts Visuals al Prat i membre de
       l’Associació d’Amics de l’Art del Prat


CRITERIS DE VALORACIÓ

    - La capacitat de generar imaginaris crítics
    - L’adequació a les característiques i condicions d'aquesta convocatòria
    - La qualitat i coherència artística
    - La viabilitat tècnica
    - La capacitat de replantejar l'espai expositiu en el context cultural actual
    - La claredat i nivell de definició en què es presenta la proposta


RESOLUCIÓ

La decisió de la comissió de selecció es farà pública abans de l'1 de novembre de 2013.


RESPONSABILITATS

    - Una vegada seleccionades les propostes, es formalitzarà la participació a les exposicions a partir de la signatura d’un contracte entre un representant de l’Ajuntament del Prat de Llobregat i les persones responsables de les propostes seleccionades, les quals han d’estar també en disposició de poder emetre una factura d'honoraris per tal de fer efectiu el pagament de la dotació.

    - /UNZIP Arts Visuals al Prat es compromet a respectar escrupolosament els drets de l’autor/a sobre cada obra/document, a reconèixer-ne en tot moment l'autoria i s'obliga a informar, quan ho demanin els/les autors/ores, sobre la situació en què es troba l’obra/document. Totes les obres i documentació resultants del processos directament vinculats a les exposicions seran considerats de domini públic i distribuïts lliurement.

    - La presentació a aquesta convocatòria és un acte voluntari i participar-hi comporta l’acceptació d’aquestes bases i de les possibles decisions preses per /UNZIP Arts Visuals al Prat per tal de resoldre aspectes que no hi són previstos.


MODALITATS

Enguany plantegem dues convocatòries diferents. Cada persona pot presentar una sola proposta per a cada modalitat.Modalitat 1
1+1 [Relacions impossibles]

OBJECTE

Es seleccionaran 6 artistes (individuals o col·lectius) que conformaran una exposició col·lectiva i participaran en un procés de treball obert en el que es realitzarà una publicació que es distribuirà lliurement on-line i en una edició impresa a demanda.


PUNT DE PARTIDA


Aquesta convocatòria neix de la voluntat de donar continuïtat al projecte 6+6 [Visites guiades], un projecte experimental desenvolupat des del setembre de 2012 al gener de 2013, que pretenia expandir les possibilitats d’una sala d’art, esdevenint un espai de producció de coneixement, de creació i d’intercanvi.


OBRES

Es poden presentar entre una i tres obres de temàtica, format i tècnica completament lliure, que puguin ser exposades a la Sala d'Art Josep Bages ocupant un espai màxim (aproximat) de 15 m2 o de 10 m. lineals (en parets de 3,40 m. d'alçada). Només s'admeten obres ja produïdes de les quals se'n pugui mostrar documentació fotogràfica al dossier de presentació de la proposta.


SELECCIÓ

La comissió de selecció conformarà tres parelles d'artistes que, sota el seu criteri, plantegin posicions artístiques confrontades o contradictòries entre sí. Cada una d'aquestes parelles ocuparà, al llarg del projecte, un dels tres espais de la Sala d'Art Josep Bages. Cada parella estarà integrada, com a mínim, per una persona resident o que treballi al Prat de Llobregat.


EXPOSICIÓ

El projecte s'iniciarà amb una exposició de les obres presentades per cada artista.


PROCÉS DE TREBALL

Els participant al projecte realitzaran un mínim de tres sessions de treball a porta tancada (conduïdes per /UNZIP Arts Visuals al Prat) en què es reflexionarà sobre el suposat caràcter contradictori dels treballs de cada parella. Aquestes sessions poden anar modificant el propi espai expositiu a la vegada que aniran conformant els continguts d'una publicació.


DOCUMENTACIÓ A PRESENTAR

a. Dossier imprès o digital (en format PDF):

    - Nom de l'artista o col·lectiu
    - Fotografies i fitxes tècniques de les obres presentades a la convocatòria
    - Breu text de motivació per presentar-se a aquesta modalitat
    - Trajectòria i treballs o projectes anteriors de les persones i/o el col·lectiu.

b. Opcionalment, altres documents (vídeos, esquemes, textos, etc.) que ajudin a fer comprensible la proposta (En cas de links incorporeu-los al dossier).

c. Fitxa d’inscripció [Descarrega fent click aquí] i còpia del document que acrediti la identitat de l'autor/a (DNI, passaport, etc.) o de tots els membres del col·lectiu.


DOTACIÓ

350 € (impostos inclosos) per artista, en concepte d’honoraris.Modalitat 2
#NoEresDelPrat

OBJECTE

Se seleccionaran 3 propostes que conformaran una exposició que pretén reflexionar sobre alguns dels aspectes que es relacionen o fan referència al fenomen #NoEresDelPrat, en qualsevol de les seves possibles facetes (les relacions local/global, la identitat pratenca, els nous fenòmens de comunicació, referències a algun/s tweet/s concrets, etc.)


PUNT DE PARTIDA

#NoEresDelPrat fou un hashtag de Twitter que va ser proposat en plena emissió del magazine de ràdio Planeta Prat. La proposta va ser llençada a l'aire el dijous 15 de març del 2012 a les 12.25h i a les 15.35h aconseguia esdevenir Trending Topic estatal, amb milers de tweets que parlaven del Prat, en tots els sentits i des de molts llocs diferents.

Podeu trobar mes informació sobre aquest fenomen en els links següents:

1. Àudio. Llençament del hashtag a la radio local


2. Notícies aparegudes en diversos mitjans:
• El hashtag #NoEresDelPrat, d'El Prat Ràdio, trendig topic a Espanya
• El hashtag #NoEresDelPrat trending topic a l’estat
• El Prat Ràdio convida els tuitaires a compartir allò que més els identifica amb la ciutat
   i #noeresdelprat esdevé TT estatal


3. Recull de tweets #NoEresDelPrat [Descarrega fent click aquí]


FORMAT

Es poden presentar propostes des de qualsevol disciplina artística pensades per a ser exposades en un dels tres espais de la Sala d'Art Josep Bages.

[ Descarrega't el plànol]


SENYAL AMPLIFICAT

/UNZIP Arts Visuals al Prat organitzarà tres sessions en relació amb cada una de les propostes seleccionades i s'hi convidarà persones amb una experiència i coneixement significatiu del sector cultural i artístic. L’objectiu d’aquestes sessions és amplificar el potencial reflexiu que aportin els treballs seleccionats. Les persones responsables dels projectes seleccionats prendran part activa en aquests espais de treball i reflexió.


DOCUMENTACIÓ A PRESENTAR

a. Dossier imprès o digital (en format PDF):
    - Títol i autors de la proposta
    - Sinopsi (màxim 10 línies)
    - Text marc de la idea (motivacions, referents, desenvolupament i intencions).
    - Entre 3 i 5 imatges.
    - Esquema de distribució de la proposta expositiva a la sala
    - Trajectòria i treballs o projectes anteriors de les persones i/o el col·lectiu.

b. Opcionalment, altres documents (vídeos, esquemes, textos, etc.) que ajudin a fer comprensible la proposta (En cas de links incorporeu-los al dossier).

c. Fitxa d’inscripció [Descarrega fent click aquí] i còpia del document que acrediti la identitat de l'autor/a (DNI, passaport, etc.) o de tots els membres del col·lectiu.


DOTACIÓ

700€ (impostos inclosos) per cada proposta seleccionada, en concepte d'honoraris.


[Torna adalt]

 
© /UNZIP - Arts visuals al Prat - -